90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.06.14. Jimbohumeister

A mi kis undorító világunk

Az előző posztban "lehozott" hal nem csak az én fantáziámat mozgatta meg, hanem a fülöpökét is. Számukra is újdonság volt, úgy látszik nem sokszor látnak ilyen rettenetet annak ellenére, hogy egy mezei bevásárlóközpont egyik élelmiszerboltjában botlottam bele. El is kezdtek nyomozni, hogy milyen hal lehet ez - én meg töprengeni, hogy minek egy halnak nyelv. Nyelni nem hiszem hogy szokott, a száját sem kell megnyalnia evés után, mindegy is, biztos ízlel vele... A lényeg, hogy az egyikük talált valami érdekeset és egyben gusztustalant. Egy blogbejegyzést, ami parazitákról szól. Az animal planeten ment egy sorozat a "Bennünk élő szörny" címmel, amiben mindenféle horror állatról forgattak. Ebből az egyik "A parazita, ami nyelv akar lenni".

A történet arról szól, hogy van egy kis élősködő, ami rátapad bizonyos hal nyelvének a tövére és sunyi szemét módon elszívja a hal nyelve elől a vért így az elhal és a parazita egyszerűen a hal nyelvének a helyébe lép, kvázi a hal nyelvévé válik. Ezt az új nyelvet ugyanúgy tudja használni az állat mint az eredetit, annyi a különbség, hogy a nyelv maga is táplálkozik! Mikor a hal eszik, jut a nyelvnek azaz a parazitának is. Voilá! Amit az előző poszt képén láttatok az nem parazita, hanem ténylegesen nyelv. A leírtak alapján csak Kalifornia környékén létezik az élő nyelv. A parazitás oldalon van még sok bejegyzés de nem merem elolvasni mert mindenféle rémisztő lények vannak benne, amik az emberbe költöznek - vagy már benne is vannak. A szerző azt írja, hogy azután, hogy nézte a fentebb említett sorozatot meg utánaolvasott a dolgoknak és tudja mennyi fertőző cucc van a világban, lehet soha nem lesz képes újra húst enni. Ezért sem olvasom el különben a végén kénytelen lennék áttérni a fénnyel való táplálkozásra az meg nem jó mert itt most esős időszak van októberig és felkopna az állam, de itt van a link ha nagyon unatkoztok vagy valami bizarr véletlen folytán undorodni akartok.

http://blogs.howstuffworks.com/2009/07/01/the-parasite-that-wanted-to-be-a-tongue/

A nyelv parazita nagy népszerűségnek örvendhet mert még dalt is költöttek róla és kis rajzfilmet is csináltak neki. Ime:

https://www.youtube.com/watch?v=5f9KlpvAfko

komment


süti beállítások módosítása