90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2011.12.27. Jimbohumeister

Üdv az eltévelyedett báránykáknak

Szépjóestét mindenkinek! Itt most hajnali három óra van ennek ellenére dúl bennem az energia és nem jön álom a szememre, pontosabban mondva felébredtem és hiába várom az álommanót, nem jön. Ezek után úgy döntöttem - mint kezdő lelkes blogger- , hogy inkább blogolok egyet mielőtt tovább alszok. Abból baj nem lehet.

Remélem mindenki idetalált az oldalra, ugyanis a társaság - a kedves olvasóközönségem - felének nem jó link került az e-mailbe. Hiába még az informatikusok sincsenek védve a technika ördögével szemben. Ha valakinek a megadott link alatt sikerült volna belépnie a volt cégem belső levelezőrendszerébe az sürgősen szóljon mert ad egy: benevezem egy nemzetközi hekker versenyre, ad kettő: mihamarabb értesítenem kell a céges informatikusokat, hogy van egy kis rés a pajzson. Hiába göröngyös út vezet egy blog beindításához de legalább sárkányokkal meg trollokkal nem kellett megküzdenem.

 puerto.jpg

Mielőtt még nagyon belemerülnénk a Manilai élet sűrűjébe, utazásba, élményekbe, szokásokba, a város dzsungelébe, a dzsungel dzsungelébe felhívom a figyelmeteket egy kedves barátom blogjára. Itt érhető el: konyhamese.blog.hu - fentebb említett hibából tanulva ezt a linket kipróbáltam és garantáltan működik, nem fogtok az internet nagy sztrádáján reményvesztetten kóvályogni! Valószínű többen közületek már ismerik és konyhamese rajongók, mert nagyon jó receptek vannak rajta - tudom ez karácsony előtt jobban jött volna de idén utólag csempészem be a fátok alá ezt a kis meglepit. Remélem mindenkinek sikerült idén is bepuszilnia a kellő mennyiségű bejglit és elfogyasztani a kellő mennyiségű mézest, legyen az szilárd vagy folyékony. Most nem ragozom a fülöp-szigeteki karácsonyi szokásokat és anomáliákat de majd bemutatom később a helyi dínom-dánomot. Legközelebb már kaptok a bejgli mellé egy szeletet Manilából is.

Az első képet már meg is kaptátok, mert a fent láthatót én csináltam ám, nem a gugliból töltöttem le. Az a család jobb oldalon megtévesztő, miattuk úgy tűnik mintha valami utazási iroda prospektusából vágtam volna ki de valójában Puerto Galera partjainál készítettem második vagy harmadik itt töltött hétvégémen.

(Hmmm. Utólag visszaolvasva kicsit sok a mesei elem, álommanó, sárkányok, trollok! Megelőzöm a kommenteket és ígérem, hogy le fogok jönni a mesekönyvekről...)

Frissítés: időközben elindult a facebook oldal is úgyhogy belinkelem a teljes albumot a fenti képhez.

komment


süti beállítások módosítása