90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.05.16. Jimbohumeister

A csomagolás gyöngyszemei

A csomagolás fontos. Persze a külcsin nem minden de azért álszentek lennénk ha azt mondanánk, hogy nincs jelentős szerepe - legyen szó bármiről. Biztos otthon is találnék hasonló érdekességeket és lehet nem is kéne sokat keresnem de itt minden termék új ezért mielőtt megveszem - főleg itt Kinában ahol duplán meg kell néznem mert még azt is alig tudom eldönteni egy húsról, hogy a készités vagy a lejárati idő van feltüntetve rajta - alaposan meg kell néznem. Ezért találok furcsaságokat. Elsőnek álljon itt ez a sonka, elég drága darab volt mert 200g kb. 1000 forintba került. Gyors, felületes ránézésre nem látszik a csomagoláson semmi különleges.

Tüzetesebb olvasgatás után viszont szinte arcon csap, hogy az aljára az van irva, "A csomagolást ne edd meg!". Köszönjünk a hasznos jótanácsot, pedig úgy beraktam volna a hús és a sajt közé egy kis műanyagot a szendvicsbe. Lefogadom, hogy ezt amerikai polcokra szánták, mert ott vannak olyan jóképességűek akik mikroban száritják a macskát meg fel vannak háborodva és pereskednek ha a forró kávé, ami rájuk ömlik megégeti őket - persze lehet, hogy ezek csak városi legendák.

A következő a sorban Banán Úr. Ezen a csomagoláson már első ránézésre látszik, hogy valamiféle tudatmódositó szer hatása alatt készülhetett. Pedig a márka Nestlé. Lehet valami kiégett designer nyúlt egy kis segédanyaghoz, hogy mielőtt bealkonyul a pályája még legyen egy utolsó emlékezetes alkotása vagy valami lelkes és feltörekvő kezdő kapta a feladatot. Mindenesetre elég egyedi összhatást kelt a vigyorgó tevét meglovagoló Banán Úr, egy Szfinxel a háttérben.

Utoljára de nem utolsó sorban álljon itt egy manilai csoki csomagolás. Ezt valami diliboltba kellett, hogy vegyék, szinte biztosra veszem de ez mit sem von le az élvezeti értékéből.

A csomagoláson a következő áll: Teljes zsirtartalom: Kit érdekel? A diéta a következő hónapban kezdődik! Nátrium: nincs! De elég cukor van benne, hogy kielégitse az édesszájúakat, stb. A többit tegyétek be gugli forditba vagy ilyesmi.

Na persze ha már Kinából irok nem hagyhatom ki a gagyi hamisitványokat, amiknél nem is akarják leplezni, hogy koppintás. Ma vettem hires Mankattan márkájú kenyeret. Ha ez a márkanév hasonlit a Manhattan márkára az csakis a véletlen műve lehet.

komment


süti beállítások módosítása