90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.04.09. Jimbohumeister

Csirkét tojik a nyúl

Kígyótalp, pókhere, ökörszem - vagy valami hasonló kajákat árulnak az egyik Monty Python filmben. Ott még vicces is. Hurkapálcára fűzött csirkebél, perzselt malacfül, csirketalp - ezeket pedig a manilai utcán árulják és így már annyira nem vicces.

A pálmát mégsem a fentebb felsoroltak viszik, hanem a B-A-L-U-T nevezetű gasztrorém - ejtsd ahogy írva van. A világ négy tájáról összeszedett gusztustalanságok étlapján dobogós helyet érne el. Későbbi posztokban szándékoztam összeállítani Nektek egy manilai menüt elrettentés gyanánt, mindenféle nyalánksággal és érdekességgel - inkább utóbbiak közé tartoznak ezek a kaják - de ha már Húsvét, nyúl és tojás van, akkor essünk túl a BALUT-on.

Több tucat förtelem avagy egy fészekaljnyi méltán híres balut

Elkészítés: végy egy kacsa vagy tyúk tojást. Ne csinálj vele semmit csak tedd valami biztos helyre, ahol a gyerekek nem érik el. Körülbelül 12-14 nap eltelte után vedd elő főzd meg és már fogyasztható is - valószínűleg ezzel a bonyolult elkészítési móddal ez az egyik legegyszerűbb és legigénytelenebb kaja, hacsak nem fénnyel táplálkozik valaki. Csak arra kell figyelni, hogy ne túl sokáig érleld mert akkor a kiscsibének vagy kiskacsának - tojása válogatja - már tollai vannak és az csiklandós mikor lecsúszik a torkodon.

Ott lapul a kismadáááár

Fogyasztás: törd fel a tojás héját, idd ki a levet ami még benne van, utána pedig edd meg a kis madarat. Sokat segít a fogyasztásban ha nem nézed, hogy mit eszel, még többet ha annyit ittál, hogy csak másnap képekről tudod meg, hogy balutot ettél. A legtutibb pedig ha fegyvert tartanak a fejedhez. Elképzelem ahogy a manilai fiúk locsolkodás után nem hímes tojást kapnak, hanem balutot. Részemről akár el is hervadhat mindenki!

komment


süti beállítások módosítása