90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.07.05. Jimbohumeister

Potty és pin@

A téma kifogyhatatlan - ráadásul amit most választottam az örök is. Az első képen a potty nevű wc fertőtlenítő spray látható. A helyieknek gondolom egy márkánál többet nem jelent de nekem ez a potty wc spray igazi csemege - abban az értelemben, hogy lehet blogolni. Nem sokon múlott, hogy harsány nevetésbe törjek ki de sikerült lecsillapítani a rámtörő hullámot és széles szájrágós mosolyba beletuszkolni. Csináltam róla egy képet, a pénztáros meg a közelembe levők elég hülyén néztek, hogy ennek a fehér embernek meg mi baja, hogy ilyen wc-s cuccot fényképez. Íme.

potty.JPG

Potty a pottyantásra

A mai munka utáni programom nagyon nem kellett terveznem-szerveznem, a forgalmi dugó elintézte. Két órába tartott az az út hazafele, ami általában 35 perc szokott lenni. Eléggé elcsigázott, fáradtan és unottan törtem egyre feljebb a mozgólépcsővel, mikor feltűnt ez a horizonton és rögtön átformálta a hangulatom.

pina_1.JPG

Én mondtam, hogy a téma amiről írok örök és mindig ott forog a köz nyelvén - egyébként ebben a cikkben is érintettem: http://90milliofulopke.blog.hu/2012/07/05/magyar_szo_1

Ezt a képet egyben fel is használom egy kis kísérletre. Egyik ismerősöm elmondása alapján - aki online magazinba ír - az emberek arra kattintanak a legtöbbet, amiben erőszak vagy szexualitás van. Ebből következik, hogy ha növelni akarják az olvasói számot ilyen dolgokról kell írniuk. Aztán persze mindenki panaszkodik, hogy jajj, de szörnyű ez a világ, tele van rossz és borzalmas hírrel de persze egy jó hír, mondjuk, hogy ültettek 10 fát vagy felhúztak egy játszóteret senkit sem érdekel. Tehát ez egy ördögi kör. Nos, mivel a facebookon is kirakom a cikkeket a két kép közül ezt a másodikat fogom berakni poszt képnek. Kíváncsi vagyok, hogy a nézettség megdönti-e majd a mindeddig vezető kínai nagy falat. Az elmélet szerint meg kéne. Sőt, még ha nem is írtam volna semmit hozzá, akkor is meg kéne, hogy döntse. Na lássuk, izgatottan várom!