90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.02.29. Jimbohumeister

Szökőnapi vigadalom

Az életben nem szabad kihagyni a lehetőségeket! Megragadom én is a kínálkozó alkalmat és csinálok egy szökőnapi bejegyzést, többet úgy sem fogok. Remélem megértitek, hogy nem hagyhattam, hogy csak úgy elmenjen ez a nap. Holnap is a tükörbe kell nézni, na. Örüljünk hát a szökőnapnak! Dínom-dánom, csuhajja! Retye-rutya.

Hogy valami értelmeset is írjak folytatnom kell - hiába, van ez a kényszerem, hogy legyen valami értelme annak, amit csinálok vagy mondok. Persze nem kell túlzásba vinni, csak úgy módjával. Nem kell mindent megmagyarázni, megfejteni és igazolni. Vannak dolgok, amik csak úgy léteznek és kész. Ne kérdezd meg miért. Ez a romantikája, a misztikum. Ennyi.

Szaunázni a fülöpökkel egyszerre mókás és rém idegesítő. Azt hittem, hogy itt a trópusokon bírják a meleget de sokan úgy szaunáznak, hogy bejönnek - fele olyan sebességgel mint ahogy a meleg kimegy -, megállnak az ajtóban, nem is ülnek le. Álldogálnak ott egészen 1 percig aztán kimennek ugyanazzal a sebességgel, amivel bejöttek. Könnyen ki lehet számolni, hogy mennyi meleg marad ezek után. Ehhez hozzá kell venni azt is, hogy elég nagy a forgalom, néha olyan mint egy átjáróház. Ez az egész baromi idegesítő tud lenni ha valaki tényleg szaunázni akar, nem csak ücsörögni és azt érezni, hogy egy meleg nyári napon üldögél a szabadban! Meg is kérdezem mindig, hogy tehetek-e még vizet a kőre de felesleges, mert mire igazán érezhető lenne a hatása megint valaki ki-be mászkál. Egyszer begurulok - már le is lejátszottam fejeben - és egy igenlő válasz után rámerem az egész lábas vizet a kőre, aztán kimegyek. A prímet az az amcsi csávó viszi, aki bejött teljes ruházatban - értsd edző cipő, póló, nadrág - szaunázni. Lehet tudta, hogy nincs olyan meleg odabent.

Magyarországról nem sokan hallottak itt. Mikor megkérdezik honnan jöttem, mindig csak annyit szoktam mondani, hogy Európából, nem akarok belekeveredni hosszas magyarázásba, hogy aztán a végén ugyanúgy gőzük se legyen. Eddig két emberrel találkoztam, aki hallott már Magyarország. Az egyik egy taxis volt, aki az Unio és Magyarország közötti hörgés miatt hallott rólunk - bizony, közvetítette valami helyi CNN, híresek vagyunk! - a másik pedig azt mondta, hogy tanult Európáról és képben van vele. Mondom remek és mit tud Magyarországról. Azt mondta, hogy hát az az a Skandináv állam...

2 komment


süti beállítások módosítása