90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2013.10.13. Jimbohumeister

Életérzés - poszt a majdnem semmiről

Akartam írni végre egy posztot, ami nem szól az égvilágon semmiről! Illetve pont, hogy a témája a nagy büdös semmi. Csak üres fecsegés, közhelyek, nincs mondanivaló, nem előzi meg kutató munka, nem rágom meg tízszer mielőtt leírom, de nem fog menni. Vagy mégis? Sikerül az áttörés? Lássuk!

bor.JPGStílusos bortartó


Kimenekültem Manilából négy napra, kihasználva, hogy kedden valami ünnep van - azt hiszem a ramadán vége. Fél napos utazással - taxi, repülő, 3x jeepney, busz, hajó, gyaloglás és ez még csak az egyik irány volt - sikerült eljutnom Malapascua szigetre, annak is a bounty beachre keresztelt részére. Remek hely de beszéljenek helyettem inkább a képek. Tudom, hogy unjátok már az ilyen fotókat de itt csak ez van, nem tudok mással szolgálni. :P

DSCF7730.JPG

DSCF7716.JPG

Szél, hold, felhők, pálmafa, sör. Ezek így leírva csak szavak sorozatát alkotják, de ha összekeverjük őket a szóturmix gépben - ez a baromság meg, hogy jutott az eszembe ??? - és jobban kifejtjük őket átjön az életérzés. Az igazi trópusi életérzés, amikor messze vagy mindentől, ami a távoli, gyors, rohanó és stresszes nyugati életmódot jelenti. Olyan, mintha az 1001 éjszaka meséiben lennél, legalábbis annak trópusi változatában.

DSCF7715.JPG

DSCF7710.JPG

Amikor este kimész a sétányra ami a tengerparton fut végig és finom puha homok lepi, ameddig csak ellátsz, néhol olyan, mintha liszt lenne kiszórva és azon lépkednél. A parton végig hangulatos lampionos-gyertyás helyek sorakoznak, asztalokkal és fotelekkel. Pár lépés után lehuppansz az egyik fotelba, amiben mindegy milyen kifacsart pózt veszel fel, kényelmes. Az asztalon gyertya világít, a tenger felől langyos, kellemes szél fúj. Aztán elnyújtózól és hallgatod a hátad mögül jövő bárzenét, szemből a tenger hullámzását és a pálmafa levelek zizegését. Felnézel és figyeled, ahogy fölötted a hold előtűnik és ezüstösen megvilágítja a környéket. Pálmafákat, partra húzott hajókat, tengert, homokot, majd ismét elbújik a szakadozott felhők között. A sörödért nyúlsz és apró kis hlyeségeken gondolkodsz, amin aztán jót nevetsz ha eleget ittál már.


Esti képeket sajnos nem tudtam csinálni Nektek mert a kamerám elég béna hozzá úgyhogy szépen hunyjátok be a szemeteket és képzeljétek el a fentebb leírtakat. Sőt akár le is rajzolhatjátok és el is küldhetitek nekem aztán majd kisorsoljuk a nyertest vagy szavaz a közönség! ;)

DSCF7700.JPG

DSCF7705.JPG

komment


süti beállítások módosítása