90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2013.02.07. Jimbohumeister

Random körkép Ázsiából - III.

Már olyan közel voltam hozzá, hogy legyőzzem a lustaságom és rendes szöveges posztot írjak, mint az elmúlt egy hónapban egyszer sem. De mint látjátok nem jött össze. A megfeszített munka első izzadtságcseppje már épp kiülni készült a homlokomra, hogy aztán szép kövérre hízzon de gyorsan kirúgtam alóla a széket. Ismét képes beszámoló következik. Az első képen egy gyalogosbarát utcarészlet látható Manilából. Van belőle pár.

intramuros 021.JPG

Sok más módja is van annak, hogy kitoljanak a gyalogosokkal, mint például ez a felüljáró-megálló kombó, amit sikerült olyan jól megtervezni, hogy az egyik oldalról öt, a másik oldalról pedig két sáv nyaldossa. Az a kettő viszont legalább buszsáv, hogy igazságos legyen.

mindenfele 104.JPG

newest 033.JPG

Egy benzinkút, ahol az üzemanyag az égből jön - na jó biztos nem de a csövek onnan lógnak

Manilai nyomor címmel indítanám a következő képet ha tudnék fotózni és neveznék valami versenyen. Sok helyen húznak fel illegálisan kis pala-bádog-tégla-mindenamihasználható egyveleg viskókat. A nyomornegyedek is ilyenekből állnak. A két böszme nagy villanyoszlop nem tudom mi célt szolgálhat de szerintem azok a legbiztosabb pontjai a háznak. Mint látható egyetlen helységből áll, hogy hányan laknak benne az jó kérdés de itt egyben van minden a konyhától a wc-ig ha éppenséggel rendelkezik ezekkel a helyiségekkel.

mindenfele 160.JPG

thailand 284.JPG

Dzsungelból dzsungelba... Valami egész érdekes növény a thaiföldi Erawan National Parkból

thailand 285.JPG

Ugyanaz másik szögből is

A Fábry shownak mindig volt egy olyan része ahol érdekességeket/lomokat mutattak be egy adott témában. Ez a kakasra formázott diszkógömb oda illene, illetve biztos hódítana a különcködők között de Thaiföldön egész más szerepe van. Hogy mi, azt most nem magyarázom el mert én sem tudom pontosan de a kakas valami életciklust szimbolizál.

thailand 308.JPG

thailand 313.JPG

Szerencsehozó "pénzfa"

Kínáról mindenkinek a tömegnyomor, dugók zaj jut eszébe de nem feltétlen van így. Mikor vonatoztam az országon belül nagyon sok helyen láttam olyat, mint a következő két képen. Sok sáv, mindkét irányba és sehol egy kocsi. Vagy jó előre terveznek vagy jó sz@rul.

uresut2.JPG

uresut1.JPG

brunei_muzeum.JPG

Brunei múzeum vicces kedvű vagy épp unatkozó munkatársainak kompozíciója

thailand 526.JPG

Ágyúval verébre, avagy miért kell a világ másik felére utazni azért, hogy valaki molekulát fényképezzen?

komment


süti beállítások módosítása