90 millió fülöpke országa

Élmények első kézből a fülöpökkel való találkozásról, helyi szokásokról, bennszülöttekről és a csodálatos Palawanról

Bejegyzések

2012.03.10. Jimbohumeister

Próbálj meg lazítani

A kultúrális különbség egyik legviccesebb és legszembetűnőbb jelensége ahogy a helyiek kikapcsolnak egy kicsit ebéd után. Mikor először láttam nem hittem a szememnek.

 

Lazítani, próbálj meg lazítani

A kis fülöpök ebéd után nem zavartatják magukat, simán horpasztanak egyet az asztaluknál. Elkapott a röhögés mikor ezt megláttam. A legjobb utam az ebédlő és az asztalom között az volt, mikor ők már túl voltak az ebéden és ki-ki a maga módján sziesztázott az asztalánál vagy máshol. A kép, ami a 20 méteren fogadott a következő: az egyik asztalnál ketten jobbra dőltek, két asztallal arrébb megint ketten balra. Valaki egy gitárral a nyakába mászkált az ebédlő mellett és pengetett halkan. Az egyik kis fa asztalnál egy sakk párty ment, a másiknál meg valami szerepjátékos kártyával nyomultak. Az ebédlőbe persze meg ment az xboxozás.

Főnök (jobbra) és alkalmazottja teljes egyetértésben

Hát mondom ilyen a világon nincs, hol vagyok? Valami rekreációs központban? Aztán rájöttem, hogy ez nem is hülyeség. Mint tudjuk otthon sem úgy telik el a 8 óra, hogy mindenki egyfolytában gépel - hacsak nem skypeon vagy facebookon - és feladatokat old meg. Itt a munkahelyen le van tiltva a facebook és youtube szóval míg otthon mindenki azokon lóg munka közben ők legalább ebéd után kipihenik magukat és talán még hatékonyabban is tudnak dolgozni.

Ha unatkozom vagy rossz kedvem van elég megnéznem ezt a képet

Mindenkinek megvan a maga módszere, hogy hogyan tud legjobban pihenni. Valaki letakarja az arcát kis zsebivel, valaki kapucnit húz az arcába, valaki csak ledől az asztalra de olyat is láttam, hogy a székben hátradőlve párnával az arcán nyakpárnával a nyakán szunyókált hősünk. Az egyik kolléga egész nap nyakpárnával a nyakán ül, amit nem egészen értek. Attól fél, hogy bármelyik pillanatban elbóbiskolhat és elalussza a nyakát?

Ez a kép hab a tortán. Egy srác asztala!

Mire hazamegyek remélem beépítitek a sziesztának ezt a módját a céges kultúrába! Hajrá fiúk, előre! Holnap már mindenki vigye a kis párnáját, fő a kollektivitás, azzal meg lehet törni a főnököket! Kezdjétek a nyakpárna vásárlást! Itt lehet frankó Gyopár s4 típust venni - bolthely.hu/gyogytermekek/id/01509_Gyopar_s4_nyitott_gyuru_48cm__nyakparna

Sakk párty

Lazítani, próbálj lazítani,
Nem győzlek tanítani,
Hogyan csináld,
Kell egy kis áramszünet,
Időnként mindenkinek,
És aztán megint mehet
Minden tovább.

komment


süti beállítások módosítása